Mina tjänster

Djupvågsbehandling

Djupvågsbehandling är en behandling av fascia/bindväv som effektivt och skonsamt ökar rörlighet och släpper på värk och muskelspänningar. Det är en effektiv, skonsam och behaglig behandling, Vibrationer och vågrörelser som når både djupt och brett.

Hästar svarar väldigt bra på behandlingen och många toppryttare använder det regelbundet på sina hästar. 

Massage

Genom klassisk massage samt vedertagna massageterapeutiska tekniker, ex. stresspunktsbehandling och strain and counterstrain löser jag upp muskulära spänningar och dysfunktioner. Massage påverkar också hästens hormonsystem och det är ofta tydligt att hästen kommer ner i varv och njuter av behandlingen.

Mobilisering

Genom mjuka tekniker och reflexpunkter kan man hjälpa hästen att bli av med låsningar och återfå sin rörlighet. Inskränkt rörlighet försämrar inte bara prestationen, det resulterar också i störda rörelsekedjor som i sin tur kan skapa överbelastning och i förlängningen skador. 

Laserbehandling

 Jag arbetar med en Optilaser. De har  en världsledande position inom medicinska lasrar. Deras nya teknik MLS Multi Wave Locked system har visat sig vara mycket effektiv och innebär att två våglängder jobbar tillsammans i synkroniserad samverkan 808nm och 905nm. 


.

Stretch

För effektiv rörlighetsträning arbetar jag med både med aktiva och passiva stretchtekniker. Passiv stretch ökar framför allt bindvävens plasticitet medan aktiv dynamisk stretch ökar muskelns elasticitet. Tillsammans bidrar detta till en funktionell, rörlig och stark muskel.

Upp/avsutten träning

För att optimera hela ekipaget så finns möjligheten att även boka in Towe på 
TL Dressage. Hon är leg. fysioterapeut och C-tränare i dressyr. Då kan vi utveckla både hästens och ryttarens balans, rörelser och smidighet till bättre prestationer.  Du kan även anlita henne för tömkörning. Arbete på töm har ett stort värde med egenskaper såsom kommunikation och uppbyggnad genom att hästen kan arbeta utan belastning från sadel eller ryttare.